Bezoek geuzestekerij 3 Fonteinen Beersel

Zaterdag 25 april 2015 : Bezoek geuzestekerij 3 Fonteinen Beersel

Om 16h30 hebben we afspraak in Restaurant de 3 Fonteinen in Beersel.


De meeste deelnemers zijn er echter al vroeger (sommigen zelfs een uur te vroeg – grote dorst?)

Bij een Beersel blond, kunnen we rustig een keuze maken  uit het menu.


Tijdens de rondleiding in de geuzestekerij, zal er in de keuken immers hard gewerkt worden om ons straks een lekker avondmaal voor te schotelen.  

Dan gaat het richting de brouwerij net om de hoek.   Armand Debelder  praat honderduit en legt ons met hart en ziel uit wat er allelmaal komt kijken bij het proces van ‘geuze steken’.  


Het blijft niet wijze woorden alleen en hij laat ons ook proeven van een aantal van zijn lekkernijen. De sfeer zit er direct in en het wordt een heel gezellige rondleiding.


Zo gezellig dat we bijna te laat terug in het restaurant zijn voor het avondeten.  Sommigen haasten zich ook nog even het winkeltje binnen om wat lekkere streekproducten te bemachtigen voor thuis.

In het restaurant wordt er druk nagepraat over het bezoek, tot het eten aankomt.  De Vlaamse stofkarbonaden, het konijn met oude geuze, de steak of de varkenskotelet, het smaakt allemaal overheerlijk.


Na nog een klein dessertje, weggespoeld met een afzakkertje, is iedereen dan ook voldaan en keren we tevreden terug naar huis.

Op naar de volgende uitstap…