Tweedaagse 2021: Kinrooi Maastricht (met extra opstapplaats THV Frituur Smulplezier Alsemberg)

Zaterdag 16 en zondag 17 oktober

Tweedaagse: KINROOI – Maastricht* VOLZET!!!!!!!!.

voor het etentje op zondagavond is wel nog plaats. Jullie kunnen wel atlijd bellen voor extra plaatsen tweedaagse moest iemand annuleren. Dan plaatsen wij jullie op de wachtlijst.

Tijdens het weekend van 16-17 oktober nodigen wij jullie allen graag uit op onze tweedaagse uitstap.
Dit jaar, door de naweeën van Covid19, blijven we voor het grootste deel in België. 
Als de toestand het toelaat* wippen we ook heel even de grens over bij onze Noorderburen.
(zo niet wordt het programma aangepast. (zonder extra kost).

We vertrekken zaterdag 16/10 om 6u30 op het Gemeenteplein in Buizingen.
Rond 7 uur pikken we de deelnemers op ter hoogte van Frituur Smulplezier in Alsemberg (voor zij die dit wensen).
Van daar uit rijden we richting Kinrooi, waar de huifkar op ons wacht voor een drie uur durende belevenisvolle tocht langs de hobbelige wegen van Kinrooi.
We rijden onder meer langs groenten- en aspergevelden, we proeven een lekker hoeve-ijs bij ijsatelier Engelenveld,
en we kuieren even door de kasteelsite van kasteel Borgitter. De tocht loopt verder over de Nederlandse grens naar forellenvijver Heioord in Neeritter (NL),
een visparadijs in een prachtige natuur. Hier gaan we meteen ook iets drinken (kan/mag dit niet, dan drinken we wel iets onderweg in België),
na een korte stop aan het monument van WOI de Elektrische draad in Molenbeersel hobbelen we verder over landelijke wegen terug naar ons vertrekpunt.

Na deze huifkartocht is het tijd voor onze lunch.  Hiervoor verwachten ze ons bij “ biej os thoes”,
waar een soepje en een tapasplankje met diverse broodjes klaar staan voor ons. 

 

Brasserie Biej ós Thoes, garantie voor knus peuzelen. Heb je ook al geproefd van de huiselijke woonkamersfeer .
Het gaat nog verder; koffie en thee worden geserveerd in de prachtige collectie Engels porselein.
De hele huiskamer is ingericht met huisraad van de vorige eeuw en zorgt voor het warme thuisgevoel.
Brasserie Biej ós Thoes wil uitblinken in extra’s, dagelijks vers en uit eigen keuken in een ultieme huiselijke warme sfeer
en dat samen met haar gezin. Laat je verrassen en kom samen met alle vrienden van wijlezijnweg mee op weekenduitstap
en vergeet meteen de hele covid19 toestand van het afgelopen jaar.
Natuurlijk zijn er buiten koffie en thee nog andere drankjes te verkrijgen.

Eens de hongeren gespijsd en de dorstigen gelaafd,  rijden we richting Geistingen voor een bezoek aan de rozentuin van Luc Van Esser,
waar we dan weer alles te weten komen over het kweken van rozen en de verzorging ervan.

Na de rondleiding en voor we inchecken in het hotel hebben we een afspraak met Jelle en Tijn van  “de foodtruck ‘Maasgenotjes’ ”
We krijgen de kans om een paar typische streekproducten te proeven (dit alles inbegrepen in de deelnameprijs).

Jullie hebben de keuze uit volgende:

een Gin-Tonic (yacon) of een Pinot Brut Aldeneyck met toastje met siroop en yacon.
Hapje van yaconsoepje met spekjes en lente-ui + proefglas witte wijn Pinot Gris Aldeneyck of een proefglas Vincken bier.
Hapje stoofvlees gegaard in Maaslenjer bier + proefglas rode wijn Pinot Noir Aldeneyck of een proefglas Maaslenjer bier
Dan is er ook nog een koffietje voorzien met  praline chocolatier, meuledropke en een kleine merveilleux
Natuurlijk zijn er ook niet alcoholische dranken verkrijgbaar.

Opgelet: jullie hebben de keuze uit een Gin-Tonic of een Pinot Brut. Voor de hapjes heb je de keuze: of de hapjes met de bieren of met de wijnen.
Tussenin switchen tussen wijn en bier is niet mogelijk.
Wie nadien graag een extra wijntje of biertje of ….proeft geen probleem, maar dat moet dan wel apart betaald worden.

Dan is het tijd om in te checken in hotel Van Eyck te Maaseik en ons wat op te frissen.
Zaterdagavond schuiven we de beentjes onder tafel voor ons gezamenlijk avondmaal in restaurant De Bokkerijder. 
Naar goede gewoonte, is ook het avondmaal inbegrepen, inclusief het aperitief en 1 drankje naar keuze.
Het avondmaal bestaat uit:

  • Aperitief Cava + passende hapjes
  • Hoofdgerecht keuze uit:
    Konijn op grootmoeders wijze
    of hertenkalffilet met veenbessensaus
    of tournedos met saus naar keuze*
    of schartongfilet met zalm en kreeftensaus
    inclusief frieten-kroketten-gratin-salade en warme groenten.
    Volgende warme sauzen worden op tafel gezet voor de  tournedos: champignonsaus-pepersaus-bearnaisesaus-stroganoffsaus
  • + 1 drankje naar keuze inbegrepen
  • + dessert

We zitten met onze groep hartje Maaseik, dus mogelijkheden genoeg voor wie dit wenst, om nog een stapje in de wereld te zetten.

Op zondag staat het ontbijt klaar vanaf 7u15. Wie graag later ontbijt, geen probleem, hou er wel rekening mee dat we willen vertrekken om 8u45.
(we vermelden dit nog een keertje de zaterdagavond)

Op zondagochtend brengen we een bezoek aan het IHC museum, een museum van oude tractoren.
Aansluitend bezoeken we ook de Heemkamer, waar we meer te weten komen hoe men vroeger leefde.

Als de hele Covid19 toestand het toelaat (laat ons duimen!), rijden we met de bus richting Maastricht, het shopparadijs bij uitstek net over de grens. 
Sorry heren… Maar voor wie zo niet van shoppen houdt, zijn er terrasjes en cafeetjes genoeg,
Gezien hier iedereen vrij is naar eigen goeddunken is er dit jaar geen gezamenlijk middagmaal,
we hebben in ruil hiervoor op zaterdag gezorgd voor de foodtruck met een aantal streekproevertjes uit Kinrooi.

Eens we in Maastricht aankomen spreken we af waar en wanneer we mekaar terugzien.
Dat zal in de vroege vooravond zijn, zodat we rustig huiswaarts kunnen keren. Via Alsemberg bereiken we tot slot dan ons vertrekpunt Buizingen.

De deelnameprijs bedraagt voor een tweepersoonskamer 260 € per persoon, daar is inbegrepen de busreis heen (en voor wie braaf was) ook terug,
de huifkartocht met ijsje en drankje naar keuze, de lunch (soep en tapasplankje +1 drankje) op zaterdagmiddag,
bezoek aan de rozentuin, de voorgestelde streekproevertjes, het aperitief en het avondmaal + 1 drankje in het restaurant op zaterdagavond,
uiteraard ook het ontbijt zondagmorgen, alsook het bezoek aan het IHC museum, en de Heemkamer.

In een éénpersoonskamer betaal je 285 €, voor identiek hetzelfde.

Prijs voor driepersoonskamer te verkrijgen op aanvraag.

Niet inbegrepen: de persoonlijke aankopen, en het middagmaal op zondag, (vrij in Maastricht), en de eventueel extra drankjes die jullie nuttigen.

 

Hoeveel en wanneer betalen:

Ook nu weer heb je 2 keuzes,

  • of je betaalt bij  deelname het volledige bedrag (285€ pp in een eenpersoonskamer of 260 € pp in een tweepersoonskamer) in één keer
  • of volgens ons afbetalingsplan, zijnde het voorschot (85 € pp in een eenpersoonskamer of 60 € pp in een tweepersoonskamer) tegen 3 april
    en dan 4x 50 € p/p (telkens tegen de 15 de van de maanden mei, juni, juli en augustus).

DE INSCHRIJVINGEN en HET VOORSCHOT OF VOLLEDIG BEDRAG MOET IN ONS BEZIT ZIJN uiterlijk 3 april,
anders wordt de kamer in het hotel terug vrijgegeven.
Zoals steeds vragen we om zo snel mogelijk in te schrijven. Ben je zeker van deelname, schrijf nu reeds in
en betaal zoals afgesproken begin april. Dat is meteen makkelijk voor ons om de optie op de kamers in het oog te houden.

Gelieve bij inschrijving ook jullie keuze te vermelden voor het hoofdgerecht op zaterdagavond
en vergeet ook de opstapplaats niet door te geven. Iets niet duidelijk mail of bel ons.

Voor wat het etentje betreft op zondagavond:

Gezien we met twee ophaalpunten werken, zal ons etentje op zondag er ook iets anders uitzien,
de deelnemers die in Alsemberg op en afstappen kunnen moeilijk mee eten in de buurt in Halle.
Ook wie op maandag moet werken, gaat misschien liever iets vroeger naar huis.
Daarom, wie toch interesse heeft om samen met het bestuur ‘ s  avonds nog iets te eten: geef het direct aan bij inschrijving,
bel Marc of mail ons via wijlezijnweg@gmail.com , en we doen het nodige, maar doe dit zo snel mogelijk, kwestie van…… .

Let wel het kan zijn dat de keuzemogelijkheden beperkt zijn qua maaltijden, meer en meer chef koks roeren nu éénmaal het liefst in hetzelfde pannetje.
Maar zoals steeds we doen ons best om het naar ieders zin te maken, en kiezen wel iets wat zowat iedereen lust,
en ja Marc houdt jullie op de hoogte wat het potje schaft, en dan pas moet je beslissen over deelname of niet.

Waar we gaan eten dat beslissen we nog afhankelijk van het aantal deelnemers,
(‘ k heb iets in mijn gedacht, maar of het lukt?) Wie hieraan deelneemt of interesse vertoont zullen we tijdig verwittigen qua prijs en qua keuze(s) maaltijd.

 

KOM DAT ZIEN – KOM DAT ZIEN EN WEES ERBIJ OP 16 en 17  OKTOBER

SCHRIJF NU IN !!!!!!! EN VERGEET HET VOORBIJE JAAR

*Voorlopige maatregelen ivm covid19 (hopelijk hebben we ze tegen dan niet meer nodig maar toch):

Deze uitstap gaat door mits de geldende corona maatregelen van dat moment.
Het bestuur behoudt zich het recht voor aanpassingen te doen indien nodig voor ieders veiligheid.
In de mate van het mogelijke houden we jullie daarvan op de hoogte.
Het is echter niet de bedoeling als één (1 ) of ander bezoek omwille van covid19 niet kan doorgaan, dat jullie, jullie deelname annuleren.
We proberen dan eventueel een alternatief te vinden.  Het is momenteel voor het bestuur niet eenvoudig om iets te organiseren,
sommige beslissingen gebeuren buiten onze wil om en het zou spijtig zijn dat we daardoor wel geïnteresseerde deelnemers
moeten teleurstellen omwille van te weinig deelnemers.

Inschrijvingen en betalingen dienen tijdig in ons bezit te zijn, zoals afgesproken, behalve als er met het bestuur een andere regeling afgesproken werd.
Voor eventuele terugbetalingen (laten ons duimen dat het niet nodig is), betalen we enkel terug wat het bestuur (op dat moment) zelf kan recupereren.
Krijgen we daarna toch nog het ontbrekende gedeelte terug, storten we dit uiteraard ook terug.

Bekijk zeker i.v.m. hiermee onze algemene voorwaarden voor annulering (door ons of door jullie na inschrijving).

opstapplaats: